Sannolikheter regel i poker

Happy Thanksgiving Day för oss alla som bor i USA. Jag måste säga, jag har mycket att vara tacksamma för den här (och alla andra) dag för säker. En av de saker jag är tacksam för är helt enkelt det faktum att min utbildning ingår en hel del arbete i statistisk analys och sannolikhetsteori. Det gör mig till en bättre pokerspelare.

En av de saker som jag vet för ett absolut faktum är att sannolikheter kommer att hålla upp på lång sikt. Under de senaste dagarna har jag blivit krossade innehav AA, KK och QQ. Jag har förlorat händerna drar där min motståndare var prissatt ut men kom ändå. Jag befann mig på den korta änden av en kåk två gånger och jag har varit de små raka och små spola flera gånger. Oh ve mig? Nej, det händer bara.

slumpmässiga händelser och sannolikhets

Om det finns en konstant är det helt enkelt att universum är ett mycket stort slumpgenerator. Händelser är förutsägbar och konstant, faller inom ett standardsortiment av händelsen. Detta är lika sant för, säg, stjärnbildning som för pokerhänder. Att veta detta, är jag beväpnad med en anti-tilt maskin. När jag förlora på händer som sannolikheter säger att jag borde vinna med mer ofta än inte, jag bara vända den negativa änden av sannolikheten för att en viss händelse inträffar. Om AA kommer att vinna 85% av tiden så är det självklart att det kommer att förlora 15% av tiden. Det är bara inte att komma runt denna enkla sanning.

Poker är en Streaky spel

Under de senaste dagarna befann jag mig på den korta änden av sannolikheten kontinuum. Förlora händer Jag borde ha vunnit, och därigenom minska min totala bankrulle med en liten andel, är frustrerande men det är också en viktig del av spelet. Så jag har en enkel lösning. Få upp. Gå bort. När förlora eftersom du är i en strimma där sannolikhet arbetar till förmån för någon annan av någon anledning, det finns ingen mening med att sitta där och ta den.

Jag tycker generellt att när sannolikheter inte fungerar till min fördel den allra värsta jag kan göra är att bestämma att jag måste ta igen förlorad mark just nu. Förlora på kort sikt är oundviklig. Genom att försöka övervinna förluster samtidigt på en loosing streak är en av vägarna till katastrof. Jag arbetar hårt för att erkänna strimma och bara sluta spela ett tag, kanske några timmar, kanske en dag eller två. När jag bestämmer mig för att gå tillbaka mer ofta än inte planeterna återigen i linje och ting fungerar precis som de borde arbeta.

Att spela mot åsnor

Oavsett om jag vinna eller förlora mitt inlägg sessionsrutin förändras aldrig. Jag granskar mitt spel, titta på viktiga händer. Jag avgöra om jag kunde ha spelat handen annorlunda. Jag tittar på min motståndare spel. Vilka misstag gjorde jag, vilka misstag gjorde min motståndare gör. Genom att engagera sig i denna enkla, men mycket nödvändigt, rutin, kan jag söka upp och identifiera läckor i mitt spel.

När du spelar online jag ansluta till pokerspårningsprogram såsom Hold’em Manager, ett program som automatiskt registrerar och analyserar varje hand spelas under en viss session. Jag får till och med en heads up display som visar realtidsstatistik om mina motståndare under spel. Genom att analysera mitt spel och min motståndare spel jag se var jag spelade som en åsna och där mina motståndare spelade som åsnor.

Ingen gråt i baseball (eller poker)

Noggrann analys av mitt spel gör mitt spel transparent för mig. Till exempel, den andra dagen jag var i en hand där jag gjorde en klubb flush på floppen med JcTc i min hand. Jag bestämde mig för att slowspela denna hand när jag skulle ha drivit hårt. Jag var i cutoff och min motståndare var två platser till höger om mig. Jag var på plats. Han checkade floppen som gjorde jag mitt misstag. Jag skulle aldrig ha gett honom ett frikort här. Turn var en blank. Han checkade och jag bestämde en gång att kolla. Dumma mig! En annan frikort skalas av, Qc. Min motståndare checkade igen och jag bestämde mig för att göra ett litet värde satsning, ungefär 30% av potten. Han blixtsynade och vände över Ac3s. Jag föll offer för FPS eller Fancy Play Syndrome när jag skulle ha prissatt ut honom på floppen och tagit potten där och då. Jag gjorde en anteckning till mig själv att spela rättfram poker därmed undvika FPS som en läcka i mitt spel.

Med tiden, med stabilt spel, sannolikheterna i poker alltid härska. Man kan undergräva sannolikhet genom att göra snygga pjäser, ringer om valören ur en hand, eller gör andra misstag, eller så kan du spela stabilt och fortfarande vara offer för sannolikheten att arbeta mot dig. Det enda sättet att veta säkert är att gräva djupt i ditt spel och analysera fan av det.

Roger Fischel började spela poker med sina vänner i gymnasiet. Seven Card Stud och Five Card Draw var spel av val då. Under åren vände Roger till Texas Hold ’em som hans favoritspel. Han spelar både limit och no-limit hold’em regelbundet. Under en lång karriär som lärare, lärde Roger värdet av att dela vad han vet med andra som ett sätt att ge tillbaka till samhället där han delar, alltså, var Rags till floden Poker född. Roger rekommenderar online poker mjukvara för att förbättra sitt spel. Han erbjuder också en notering av online poker webbplatser som välkomnar amerikanska spelare.

Posted in Poker by admin at juli 16th, 2014.

Leave a Reply